10 Tips voor het vinden van het favoriete babycadeau!

cadeaus
snuggle pals
tipi roommate

Of het nu gaat om een kraamvisite of gewoon spontane verwennerij, het blijft soms lastig om precies het juiste babycadeau uit te zoeken! En dan is er nog het probleem van de aankoop zelf. Waar kun je terecht om het cadeautje op tijd te kopen en wat als het niet bevalt? Aan de andere kant is er bijna niets leuker dan het geven van een cadeau dat achteraf een echte favoriet blijkt te zijn. Er valt veel te winnen dus! Met de volgende tips helpen wij jou bij het vinden van dit ideale cadeau.

 • Tip 1: Stem het cadeau af op de gelegenheid.
  Zijn de ouders nog druk bezig met het samenstellen van de baby-uitzet of gaat het om een eerste verjaardag? In het eerste geval zou je kunnen kiezen voor een stijlvolle speen en bijpassend speenkoord. Een baby van 12 maanden is vaak al behoorlijk actief en heeft inmiddels al het nodige speelgoed verzameld. Met de mooi afgewerkte tipi’s van het merk roommate zorg je voor een sfeervol en veilig plekje om voor langere tijd te spelen.
 • Tip 2: Groter is niet altijd beter. Als je op zoek bent naar een knuffel, stem dit dan een beetje af op de leeftijd van het kind. De lengte van een pasgeboren baby is vaak niet veel meer dan 50cm en dus is het beter om dan te kiezen voor een wat kleinere knuffel (15-25cm). Bijvoorbeeld de knuffels van Elodie Details zijn hiervoor perfect.
 • Tip 3: Durf voor kleur te kiezen. Traditioneel gezien beperken we vaak de kleur roze tot meisjes, maar tegenwoordig kan er steeds meer gevarieerd worden met kleuren en patronen. Als je niet weet wat het geslacht is van de baby kun je uiteraard kiezen voor een neutrale kleur als grijs. Goede alternatieven zijn mint en de trendkleuren geel en zwart welke steeds meer in opkomst zijn voor zowel jongens als meisjes.
 • Tip 4: Baby’s knoeien! Pas toen we zelf ouders werden, zagen we hoeveel baby’s nu echt vies maken. Of het nu gaat om kleertjes die onder gekwijld worden of badcapes waar een ongelukje op gebeurd, elke dag is er weer een nieuwe lading voor de wasmachine. Je kunt hierop inspelen door te kiezen voor een spuugdoekje of super mooi en praktisch slabbetje met “opvangbakje” van Elodie Details.
 • Tip 5: Denk na over de betekenis van een cadeau. Waar komt jouw cadeau terecht en hoe zal het gebruikt worden? Misschien wil je gewoon iets leuks meenemen als kleinigheidje, maar in sommige gevallen heb je de kans om een blijvende indruk achter te laten. Neem bijvoorbeeld deze meetlat in de vorm van een giraffe, die een groei in lengte tot wel 150cm kan bijhouden. Dit betekent dat het cadeau gemiddeld wel meer dan 10 jaar gebruikt kan worden!
 • Tip 6: Is de babykamer al klaar? En ben je bekend met de stijl van de ouders? Het bepalen van de inrichting van de babykamer is vaak een uitdaging op zich. De kleuren, materialen, meubels en accessoires moeten allemaal bij elkaar passen en het geheel een leuke sfeer geven. Het kan intimiderend zijn om hier een cadeau voor uit te zoeken, maar als je weet of er een bepaald thema is kun je hier wel enorm mee scoren! De nachtlampjes van Petit Monkey zijn erg speels, terwijl de kussens en muziekmobielen van roommate of Elodie Details echt een pronkstuk in de kamer kunnen zijn.
 • Tip 7: Ga voor veilig en duurzaam. Hoe belangrijk is het voor jou dat je een cadeau geeft dat veilig is en geen stoffen bevat die schadelijk kunnen zijn? Zelf hechten wij hier erg veel waarde aan en kiezen we ons assortiment zorgvuldig uit. Zo zijn de meeste producten van het Scandinavische merk Roommate gemaakt van 100% organisch katoen en zelfs gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Door te kiezen voor duurzame producten zorg je niet alleen voor gemoedsrust op korte termijn, maar draag je ook bij aan een beter milieu op lange termijn.
 • Tip 8: Bepaal je budget, zo beperk je gemakkelijk de opties. Door al vroeg te kiezen voor een bepaalde prijsrange kun je veel tijd besparen. Zo hoef je niet langs alle artikelen te gaan die buiten het bereik vallen. In onze webshop hebben we hiervoor een handige filter gemaakt aan de linkerkant onder de filter voor het merk. Via deze pagina vind je bijvoorbeeld alle producten tussen de 15 en 30 euro.
 • Tip 9: Een baby kan nooit genoeg dekentjes hebben! Niet alleen is een baby minder goed in het behouden van de eigen lichaamstemperatuur, ook kan hij niet aangeven dat het te koud is! Daarom is het belangrijk om te zorgen voor meerdere lagen kleertjes en de baby bijvoorbeeld tijdens vervoer met de kinderwagen of het autostoeltje goed warm te houden met een dekentje. Je weet dat kleertjes en dekentjes nogal eens vies worden. Hoe fijn zou je zelf vinden om altijd een lekker fris en super zacht dekentje te hebben dat je warm houdt?
 • Tip 10: Koop online. Op die manier hoef je niet naar een winkel te rijden, kun je op het gemak rondkijken en weet je vooraf waar je aan toe bent. Als je ook nog eens op onze website iets bestelt, kun je gebruik maken van een extra lange zichttermijn. Zo hoef je je geen zorgen te maken als blijkt dat de babykamer op het laatste moment toch een andere kleur heeft gekregen! 😉

 

 

Bonus tips

 • Bonus tip: Kom je er echt niet uit? Stuur ons een berichtje voor persoonlijk advies, we helpen je graag!
 • Bonus tip 2: Gebruik de kortingscode “WEEKEND” voor gratis verzending – alleen vandaag nog geldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *