Waarom hydrofiele luiers onmisbaar zijn

Inderdaad, water absorberende luiers zijn onmisbaar als je een baby hebt. Het zijn dunne, zachte doeken gemaakt van katoen, en daardoor erg geschikt voor de tedere babyhuid. Ze zijn ideaal in het gebruik, omdat ze niet veel ruimte innemen, enorm goed vocht absorberen, snel weer droog zijn en veilig op hoge temperatuur gewassen kunnen worden.

Daarnaast kun je ze werkelijk voor alles gebruiken. Wij raden (aanstaande) ouders dan ook aan om zeker niet te besparen op hydrofiele luiers en er minstens 10 per baby in huis te halen. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken van het gemak van deze doeken en hoef je geen extra wasjes te draaien. Het maakt ze ook erg populair als cadeau voor bijvoorbeeld een babyshower zodat aankomende ouders beter voorbereid zijn.

Beneden vind je 15 redenen waarom wij van hydrofiele luiers houden:

1. Multi-functionele doeken


Ze heten hydrofiele luiers, maar het zijn in feite doeken. Je kunt ze daardoor gebruiken voor een heel scala aan ongelukjes. Een natte kin, lekkende borstvoeding of een fles die valt, allemaal vochtige plekken die je met een hydrofiele doek zo opveegt. 

2. Ze zijn ideaal voor de babyhuid


Vergelijk de structuur van hydrofiele luiers eens met die van gewone handdoeken of zelfs handdoeken voor baby’s en je zult zien dat de luiers vaak winnen. Veel ouders gebruiken deze dan ook voor het afdrogen van hun baby na een bad.


3. Je hebt altijd een schone ondergrond


Ga je op bezoek bij vrienden zonder een kind, die overal design meubels in de woonkamer hebben of misschien naar het park? Leg je baby simpelweg op een hydrofiel luier en in een mum van tijd heb je een schoon oppervlak. Eventueel kun je nog een gewone deken eronder leggen die dan toch beschermd wordt door de luier.


4. Ze beschermen je baby tegen de zon


Hang de luier bijvoorbeeld aan je kinderwagen of een autoraam (klem het ertussen) en je hebt snel een oplossing om een beetje schaduw te creëren.
 Let er wel altijd op dat er genoeg ruimte is voor frisse lucht in de kinderwagen.

5. Je baby kan eronder slapen


Als het te heet is voor een gewone deken kun je een hydrofiel luier gebruiken, omdat die een meer lucht doorlaat en daardoor een stuk koeler is.


6. Je kunt de baby ermee inwikkelen

Met een zogenaamde Swaddle (een stuk groter dan een normale hydrofiel luier) kun je een pasgeboren baby goed inwikkelen. Dit zorgt voor een beschermd gevoel en sommige baby’s slapen hierdoor een stuk beter.

7. Je hebt altijd een slabbetje


Zeker met doorkomende tandjes kan een slabbetje binnen no-time helemaal doorweekt zijn en soms heb je er simpelweg niet direct eentje bij de hand. Een hydrofiele doek is bijvoorbeeld ideaal als slabbetje tijdens de laatste fles voor het naar bed gaan.


8. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen


Omdat ze zo compact zijn kun je ze overal gemakkelijk wegstoppen. In een zijvakje van de luiertas, de kinderwagen of zelfs in een jaszak, is er genoeg plek om een doekje op te bergen.


9. Het zijn ook luiers


Hoewel ze tegenwoordig niet veel als luier worden gebruikt, zijn ze daar wel geschikt voor. In het geval dat je de pech hebt om geen schone luier bij de hand te hebben, is een hydrofiele doek snel omgetoverd tot een volwaardige luier. Om eerlijk te zijn is het wel aan te raden om dit van tevoren eens uit te proberen. Een instructiefilmpje hiervan vind je bijvoorbeeld hier.

10. Handig bij het verschonen


Geen aankleedkussen binnen bereik? Of een overvolle pamper die je moet verschonen? Door je baby op een hydrofiele luier te leggen kun je vuiligheid opvangen en tegenhouden.


11. Ze zijn goedkoop

Vanwege de lage kosten kun je best een paar doeken extra aanschaffen. Je hoeft dan ook niet speciaal hiervoor een wasje te draaien, waarmee je uiteindelijk ook geld bespaart.


12. Ze zijn hip


Natuurlijk kun je voor de saaie – volledig witte – hydrofiel doeken gaan, maar het is veel leuker om te kiezen voor wat kleur of een schattig wolkjes patroon. De leukste hydrofiel doeken vind je hier!

13. Je wast ze gemakkelijk


In tegenstelling tot sommige andere stoffen kun je katoenen hydrofiel doeken prima wassen op een hoge temperatuur (90 graden). Dit voorkomt de verspreiding van slechte bacteriën waar je baby mogelijk ziek van kan worden.


14. Het eerste speelgoed


Tijdens het verschonen kun je je baby afleidden door een doek te geven. Je baby zal er lekker mee spelen en je kunt rustig de luier vervangen. Ons eigen dochtertje vind het prachtig om “kiekeboe” te spelen (en wij vinden dat ook!).


15. Ook zeer geschikt om mee te poetsen

Ondanks dat de doeken vele vlekken en wasjes aankunnen, komt er een tijd dat je ze niet meer gebruikt voor de verzorging van je baby. Het mooie is dat je ze dan nog niet weg hoeft te gooien, maar dat ze kunnen dienen als een fijne poetsdoek. Je ziet wat er allemaal mogelijk is en hoe handig deze multifunctionele doeken eigenlijk zijn! Aarzel dus niet en neem direct een kijkje bij de mooie swaddles en luiers van Meyco.

 

Meyco hydrofiele luiers
Meyco hydrofiele luiers
Meyco hydrofiele luiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *